“Andy Amcam”
James Warhola

Konferans

10 Mayıs 2014 / 18:00

Andy Warhol’un yeğeni James Warhola, amcası hakkında bir konferans verecek. Etkinlik, 7 Mayıs’ta Pera Müzesi’nde açılan Andy Warhol: Herkes için Pop Sanat sergisi kapsamında düzenleniyor.James Warhola 1955’te Pittsburgh-Pensylvania’da doğdu. Sanata düşkün ailesi, özellikle de amcası ünlü Pop Art sanatçısı Andy Warhol onu çok etkiledi. Küçük yaşlarda amcasının ayakkabılara illüstrasyonlar yapmasını izleyen James de bir illüstratör olmak istiyordu. Amcası gibi o da ünlü Tam O’Shanter’ın sanat derslerini izledi ve 1977’de Carnegie Mellon Üniversitesi’nden mezun oldu. New York’a taşınınca prestijli Art Students League’de resim becerilerini geliştirme ve sipariş üzerine illüstrasyon ve tasarım işleri yapma olanağı buldu. 1987’de bir sanat yönetmeni ona bir çocuk kitabı metni vererek ne isterse yapmasını söyledi. Kitabın adı “The Pumpkinville Mystery” (Kabakköy’ün Gizemi) idi ve bir anda Cadılar Bayramı döneminin en sevilen kitabı haline geldi. James Warhola bugüne kadar 30’un üstünde kita.bın illüstrasyonlarını yaptı, bazılarını da kendisi yazdı. Bu kitaplarla çeşitli ödüller kazandı, 2004’teyse özyaşamöyküsel hikayesi “Uncle Andy’s” (Andy Amcanın Evi) ile International Reading Association’ın En İyi Kurmaca-Dışı Resimli Kitap Ödülü’nü kazandı. Warhola New York’ta Hudson River Valley’de ve Baltimore-Maryland’de yaşıyor.

Türkçe simültane çeviriyle İngilizce düzenlenecek konferans Pera Müzesi Oditoryumu’nda düzenlenecek. Etkinlik ücretsizdir ve rezervasyon alınmamaktadır.

Süreli Sergi

Andy Warhol

Andy Warhol: Herkes için Pop Sanat sergisinde, Andy Warhol’un (1928-1987) Campbell’s Soup, Kovboylar ve Kızılderililer, Tehlikedeki Türler, Çiçekler, 20. Yüzyıldan On Yahudi Portresi dizilerinin yanı sıra, Mick Jagger ve Lenin gibi ünlü isimlerin portreleri de yer aldı.

Andy Warhol

Nesnelerin Hafızası

Nesnelerin Hafızası

Hediyelik eşyaların kültürel tarihini ele aldığı kitabında Rolf Potts bu tür nesnelerin kişisel hikâyelerle anlam kazandığından bahseder: Nesneler sakladıkları hikâyelerle hatıralara dönüşür. Hatıraları dünyayı değerlendirmek için değil, kendi hikâyemizi anlatmak için toplarız.

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.

Tanışmadık Ama O Bizi Biliyor: “Büyük Veri”

Tanışmadık Ama O Bizi Biliyor: “Büyük Veri”

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz. 

OSZAR »