Caden Manson
"Aracı Olan Bedenler: Big Art Group’un Tarihi"

Sanatçı Konuşması

23 Ocak 2016 / 14:30

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ve Pop Müzik İlişkisi sergisine paralel düzenlenen “Müzik Bedende” etkinlik programı kapsamında, biriken işbirliğiyle performans sanatını diğer sanat disiplinleriyle ilişkileri ve işbirlikleri çerçevesinde değerlendirmeyi hedefleyen bir konuşma serisi düzenleniyor. Bu kapsamda Big Art Group’un kurucularından Caden Manson, Pera Müzesi’nde 23 Ocak Cumartesi günü saat 14:30’da "Aracı Olan Bedenler: Big Art Group’un Tarihi" başlıklı bir konuşma gerçekleştiriyor. Big Art Group, 1999’da Caden Manson ve Jemma Nelson tarafından kurulan New York kökenli bir deneysel performans topluluğu. Performans, film ve görsel sanatlar arasındaki sınırları dili ve çeşitli iletişim araçlarını kullanarak aşmayı hedefleyen Big Art Group, kültürlerarası etkileşime odaklanıp metin, teknoloji ve deneysel iletişim yöntemlerini kullanarak yenilikçi performanslar ortaya koyuyor.

Caden Manson hakkında

Caden Manson bigartgroup.com’un eş kurucusu, contemporaryperformance.com’un editörü, New York’ta gerçekleşen Special Effects Festival’in küratörü, performans ve video sanatçısı ve profesör. Jemma Nelson ile birlikte gerçekleştirdikleri on sekiz Big Art Group prodüksiyonu, otuz farklı ülkede gerçekleştirildi. Manson’ın video yerleştirmeleri Avusturya, Almanya, New York ve Portland’da gösterildi; PAIN KILLER başlıklı performansı Berlin, Singapur ve Vietnam’da gerçekleştirildi; Berlin, Roma, Paris, Montreal, New York ve Bern’de dersler verdi; performans topluluğu Vienna Festival, Festival d’Automne a Paris, Hebbel Am Ufer, Rome’s La Vie de Festival, Wexner Center for the Arts ve Aborns Art Center tarafından desteklendi. Yazıları PAJ, Theater Magazine ve Theater der Zeit gibi yayımlarda yer aldı.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek ücretsiz etkinlik için yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili İngilizcedir, simültane tercüme yapılacaktır.


işbirliğiyle

Süreli Sergi

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil

Pera Müzesi, video sanatının pop müzik ile ilişkisini ele alan ve aralarındaki etkileşimlere odaklanan Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ve Pop Müzik İlişkisi başlıklı bir sergi sundu.

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil

Öğrendiğim 10 Şey: Narın Rengi

Öğrendiğim 10 Şey: Narın Rengi

Narın Rengi’nin yönetmeni Sergey Parajanov, Gürcistan’ın Tiflis şehrinde doğmuş olsa da, aslen Ermeni’ydi. Sayat-Nova ile kendini ruhen yakın hisseden Parajanov, çok sayıda kültüre ev sahipliği yapan Transkafkasya ile arasındaki bağ sebebiyle, ozanın yaşamını beyaz perdeye aktaracak ideal sanatçı olduğuna inanıyordu

Korku ve Kıyametin Baş Döndürücü Bir İfadesi  <br> Tsang Kin-Wah

Korku ve Kıyametin Baş Döndürücü Bir İfadesi
Tsang Kin-Wah

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Gökyüzünden İyi Haberler

Gökyüzünden İyi Haberler

Kitle iletişim araçları ve sanat arasındaki ilişkiyi odağına alan Ve Şimdi İyi Haberler sergisinden ilhamla, serginin bölümlerinden yola çıkan burç yorumları hazırladık. Gök cisimlerinin hareketlerinin insanlar üzerindeki etkilerinden esinlenen popüler astroloji dilini kullanarak kurgusal gelecek tahminlerinde bulunan yorumlar, güne dair iyi haberler alma arzusuyla gazetelerde okuduğumuz astroloji köşelerinden ilham alıyor ve sergideki eserlere göndermede bulunuyor. 

OSZAR »