Zanin Berbić & Adis Sirbubalo Sevdalinka Konseri

Konser

7 Kasım 2023 / 20.00

Pera Film, Bosna Sancak Kültür Günleri kapsamında Bosnalı yönetmen ve senarist Pjer Žalica’nın filmlerinden oluşan Zamanın İzleri adlı bir seçki sunuyor. Program kapsamında Bosna'nın halk müziği sevdalinkanın genç icracısı Zanin Berbić ve akordeon virtüözü Adis Sirbubalo sevdahtan caza uzanan yorumları ile İstanbullularla bir araya geliyor. 

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek konser ücretsizdir. Yerler sınırlıdır. Rezervasyon alınmamaktadır.

Zanin Berbić Hakkında
Zanin Berbić, 2019 yılında Saraybosna Müzik Akademisi Etnomüzikoloji bölümünden mezun oldu. Aynı bölümde 2020 yılında etnomüzikoloji alanında yüksek lisans tezini "Himzo Polovina – Bosna halk müziğinin yorumcusu, araştırmacısı ve müzik terapisti" üzerine tamamladı. Saz, keman ve akordeon çalan sanatçı, 2003’ten bu yana neredeyse unutulmaya yüz tutmuş sevdalinkaların icracısı olarak tanınan sanatçı, bugüne kadar, bir kısmı Bosna Hersek Radyo Televizyonu’nun arşivinde bulunan 200’e yakın stüdyo kaydına imza atmıştır.

Adis Sirbubalo Hakkında
Adis Sirbubalo, 2007'de Chicago'daki prestijli Columbia Müzik Koleji'nden onur derecesiyle mezun oldu. Aralarında Eddie Gomez, Christian McBride ve Chuchito Valdes'in de bulunduğu en iyi caz müzisyenleriyle iş birliği yaptı. Elmhurst ve Notre Dame caz festivallerinde iki kez en iyi solo performans ödülüne layık görüldü. ODE, Eyes Manouche, Greta Pope Entertainment gibi gruplarla ve aynı zamanda akordeon caz üçlüsünün üyesi olarak sahne aldı. Şu anda Saraybosna'da yaşıyor ve burada pop yıldızı Dino Merlin'in, Mostar Rock grubu Zoster'ın ve caz grubu Sarajevo Jazz Guerrilla'nın daimî üyesi olarak çalışmaktadır. Dino Merlin, Aleksandra Radović, Dženan Lončarević ve diğerleri dahil olmak üzere Balkan müzik sahnesindeki en büyük isimlerden bazılarının şarkılarına yönelik çok sayıda düzenlemenin yazarıdır.

 

Deniz Hamamları

Deniz Hamamları

Evliya Çelebi’nin ünlü eseri Seyahatname’den anlaşıldığı üzere deniz hamamlarının geçmişi 17. yüzyıla dayanır, kabul görerek yaygınlaşması ise Batılılaşmanın da etkisiyle 19. yüzyılın ortalarını bulur. 

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

19. yüzyıla kadar siyasi otoritenin merkezi Topkapı Sarayı, klasik Osmanlı ve Bizans mimarisinin görkemli örnekleriyle tüm imparatorluğun kalbi gibidir Tarihi Yarımada. Osmanlı İmparatorluğunu yakından tanımak isteyen her batılı, resimler yoluyla da olsa Tarihi Yarımada’yı görmelidir önce. 

Antalya’nın Yetiştirdiği Genç Sanatçılar

Antalya’nın Yetiştirdiği Genç Sanatçılar

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.

OSZAR »