Aklın Gözü
François Caillat Belgeselleri

11 - 26 Ocak 2013

Pera Film, 2013 yılının ilk programında, l’Institut français işbirliğiyle, François Caillat’nın dört etkileyici belgeselini sunuyor. Caillat’nın çalışmaları arasından farklı temaları inceleyen Aklın Gözü programı, tarih, zaman ve bellek kavramlarını belirli olaylara odaklanarak araştıran, çok katmanlı makalemsi belgesel filmlerle seyirci karşısına çıkıyor. Caillat için artık içgüdüsel olan görsel ve ses, özgün deneysel bir hikaye anlatımının kilit öğeleri olarak yansıyor. Caillat, kameranın ardında olmadığı zamanlarda da, Editions L'Harmattan’ın tartışma, makale ve senaryo yayınlarından oluşan Cinéma Documentaire koleksiyonunu yönetiyor

Valerie Davası

Valerie Davası

Üç Alman Asker

Üç Alman Asker

Dördüncü Nesil

Dördüncü Nesil

Aşık Bir Genç

Aşık Bir Genç

Aklın Gözü
François Caillat Belgeselleri

François Caillat’nın çalışmaları arasından farklı temaları inceleyen Aklın Gözü programı, tarih, zaman ve bellek kavramlarını belirli olaylara odaklanarak araştıran, çok katmanlı makalemsi belgesel filmlerle seyirci karşısına çıkıyor.

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.

Giorgio de Chirico

Giorgio de Chirico

De Chirico, Mart 1910’da, annesi ve erkek kardeşiyle birlikte Floransa’ya taşındı. De Chirico, ilk metafizik resmini yaptı: Santa Croce Meydanı’ndan esinlediği Bir Güz Öğleden Sonrasının Muamması’nı. 

Bergman’da Yüzler/ Aynalar/ İllüzyonlar

Bergman’da Yüzler/ Aynalar/ İllüzyonlar

Şöyle bir proje hayal edin: Birisi çıkıp, Bergman filmlerinde, perdede yüzlere yakın plan yapılan dakikaları saysın, sonra da bu sayıyı onun tüm filmlerinin süresine oranlasın. Benim hissim o ki, ortaya hiç de azımsanamayacak büyüklükte bir oran çıkacaktır. 

OSZAR »