Büyüme Sancıları

3 - 20 Mayıs 2017

Büyümek zor, hele ki hayatın sizin için sürprizleri varsa… Pera Film’in yeni programı Büyüme Sancıları, çocukluktan gençliğe, gençlikten yetişkinliğe evrilmenin azımsanamayacak zorluklarını hatırlatan filmlere yöneliyor ve dünyanın dört bir yanında, farklı yaşlardan çocuk ve gençlerin haykırışlarına kulak veriyor.

Büyüme sancıları, isyanı beraberinde getiriyor. Miami’deki Chiron toplumun ona biçtiği rolü ve yapıştırdığı cinsel kimliği kabullenmemek için elinden geleni yaparken, Toni başka bir eyalette, aynı anda iki farklı grubun bir parçası olabilmeye çalışıyor, Yeni Zelanda’da bir kabilede yaşayan Pai ise ataerkil düzene tek başına karşı koyuyor. 

Küçük yaşlarda yalnız başına kalmak, büyümeyi zorlaştırabildiği gibi zorunlu da kılabiliyor. Ebeveynlerini kaybeden Paul büyümek için bir yüzleşmeyi beklerken, ailesinin tatile giderken geride bıraktığı isimsiz İsveçli kız ya da Tokyo’da annesinin kardeşlerini ona emanet ederek kaçtığı Akira kendi ayakları üzerinde durabilmek, hayatta kalabilmek için büyümeye zorlanıyor.  Büyüme sancılarıyla başa çıkmaya çalışanlar, farklı tepkiler veriyor. Silifkeli Ali, bir yaz boyunca hastanedeki babasının yokluğunda açığa çıkan aile sırlarından kaçmaya, Avustralyalı Billie ise cinsiyet değiştirmek istediğini öğrendiği annesine destek olmaya çalışıyor. Aşk, işleri daha da karmaşıklaştırıyor. Türkiye’nin bilinmez bir köyünden Rauf ustasının yaşça büyük kızının en sevdiği renk olan pembeyi bulmak için bir yolculuğa çıkıyor, Fransa’dan Damien ve Thomas zıt karakterlere sahip, farklı sınıflara ait olmalarına rağmen ortak dönüşümleri sayesinde yakınlaşıyor.

Kaçmak büyüme sancılarını dindirmiyor, alışmak sizi bir yetişkine dönüştürüyor. 20’li yaşlardaki Frances, siyah-beyaz bir filmde rengârenk kişiliğiyle büyümeye meydan okumaya çalışırken, hayallerinden vazgeçmeden de bir yetişkine dönüşebileceğini anlıyor. 

Pera Film, dokunaklı ve sımsıcak hikâyeler eşliğinde size içinizdeki çocuğu hatırlatmak istiyor.


desteğiyle

3 Mayıs

17.00 Atilla Marcel

19.00 Kimse Fark Etmiyor

5 Mayıs

20.30 Atilla Marcel

6 Mayıs

14.00 Yaş 17

15.00 The Fits

19.00 Balinanın Sırtında

7 Mayıs

13.00 Balinanın Sırtında

15.00 Bir Kız

17.00 Kimse Fark Etmiyor

10 Mayıs

17.00 Yaş 17

19.00 Tatil Kitabı

11 Mayıs

19.00 The Fits

12 Mayıs

20.30 52 Salı

13 Mayıs

14.00 Rauf

16 Mayıs

19.00 Frances Ha

18 Mayıs

17.00 Tatil Kitabı

19.00 Bir Kız

19 Mayıs

18.00 Rauf

20.00 Ay Işığı

20 Mayıs

14.00 52 Salı

16.00 Ay Işığı

19.00 Frances Ha

Ay Işığı

Ay Işığı

Atilla Marcel

Atilla Marcel

Balinanın Sırtında

Balinanın Sırtında

Rauf

Rauf

The Fits

The Fits

52 Salı

52 Salı

Bir Kız

Bir Kız

Yaş 17

Yaş 17

Kimse Fark Etmiyor

Kimse Fark Etmiyor

Frances Ha

Frances Ha

Tatil Kitabı

Tatil Kitabı

Büyüme Sancıları

Büyüme Sancıları, çocukluktan gençliğe, gençlikten yetişkinliğe evrilmenin azımsanamayacak zorluklarını hatırlatan filmlere yöneliyor ve dünyanın dört bir yanında, farklı yaşlardan çocuk ve gençlerin haykırışlarına kulak veriyor.

Hafıza  Anılar İnşa Etmek / Anı Odası / Ölümü Anımsa

Hafıza Anılar İnşa Etmek / Anı Odası / Ölümü Anımsa

Her hafıza bir iç hikâyeyi anlatır; her koleksiyonun da bir iç hikâyesi vardır. Koleksiyon; sanatçı, izleyici, koleksiyoner gibi pek çok farklı hafızanın, hikâyenin birbiri içine geçtiği yerdir.

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Batılı ressamların Osmanlı konulu iç mekanda geçen gündelik yaşam resimlerine baktığımızda müzikli eğlenceler yaşama dair önemli bir detay olarak dikkat çeker. Bazen de tek figürlü resimlerde sadece müzik yapan kadınlar betimlenmiştir. 

Dede, Baba, Oğul <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Dede, Baba, Oğul
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.

OSZAR »