Direniş Kültürleri
Belgeseller

11 - 12 Aralık 2015

Direniş Kültürleri toplumsal ve ekonomik adalet konularında kamusal bilinci geliştiren, barış ve insan haklarını savunan yaratıcı çabalar sergileyen film projeleri geliştiriyor. Pera Film, Direniş Kültürleri programı kapsamında Iara Lee’nin yönettiği belgeselleri gösteriyor: K2 ve Görünmez Uşaklar ile Yaşam Bekliyor: Batı Sahra’da Referandum ve Direniş. Kore kökenli, Brezilyalı doğumlu Iara Lee, aktivizm ve yönetmenliğin yanı sıra Direniş Kültürleri Ağı’nın direktörlüğünü yürütüyor.

2010 yılında, yaratıcı eylemin çatışmaların önlenmesi ve çözümüne nasıl katkı sağladığını irdeleyen Direniş Kültürleri adlı uzun metrajlı bir belgesel yayımladı. Filmde ele alınan meselelerle kurduğu bağın bir devamı olarak Direniş Kültürleri Ağı’nın da temelini attı. Direniş Kültürleri Ağı, küresel dayanışmayı savunan, barış ve toplumsal adaletin sağlanmasına yönelik çabaları destekleyen ve dünya çapında sanatçılarla değişim yaratanları bir araya getiren bir kuruluş. Direniş Kültürleri Filmleri ise film, müzik ve insan hakları alanlarında faaliyetler yürüten bağımsız bir proje. Filmler, toplumsal ve ekonomik adaletsizliğe karşı verilen yaratıcı tepkilere dikkat çekiyor.

11 Aralık

20.00 K2 ve Görünmez Uşaklar

21.00 Yaşam Bekliyor
Batı Sahra’da Referandum ve Direniş

12 Aralık

14.00 K2 ve Görünmez Uşaklar

15.00 Yaşam Bekliyor
Batı Sahra’da Referandum ve Direniş

Yaşam Bekliyor <br/>Batı Sahra’da Referandum ve Direniş

Yaşam Bekliyor
Batı Sahra’da Referandum ve Direniş

K2 ve Görünmez Uşaklar

K2 ve Görünmez Uşaklar

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.

Deniz Hamamları

Deniz Hamamları

Evliya Çelebi’nin ünlü eseri Seyahatname’den anlaşıldığı üzere deniz hamamlarının geçmişi 17. yüzyıla dayanır, kabul görerek yaygınlaşması ise Batılılaşmanın da etkisiyle 19. yüzyılın ortalarını bulur. 

Tanışmadık Ama O Bizi Biliyor: “Büyük Veri”

Tanışmadık Ama O Bizi Biliyor: “Büyük Veri”

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz. 

OSZAR »