Gençlik Güzel Şey!

18 Mayıs - 23 Haziran 2013

"Yaşlılar her şeye inanır, orta yaşlılar her şeyden kuşku duyar, gençler her şeyi bilir."
Oscar Wilde

Pera Film’in bahar-yaz finali Gençlik Güzel Şey gençlik temasını keşfeden bir program. Fransız Kültür Merkezi’nin katkılarıyla sunduğumuz, anlatı ve belgesel türlerini içeren seçkide, erişkinliğe adım atmanın anlam, güzellik ve zorluklarını ve gençlerin yaşam, aşk ve değişimle nasıl baş ettiklerini konu alan filmlere yer veriliyor.

Giacomo’nun Yazı

Giacomo’nun Yazı

Biz, Cleves Prensesleri

Biz, Cleves Prensesleri

Belle Epine

Belle Epine

Zehir Gibi Aşk

Zehir Gibi Aşk

Anılara Yolculuk

Anılara Yolculuk

“Çiftlik”te Yaşam

“Çiftlik”te Yaşam

Jean-Léon Gérôme: Değişim Çağında Kültürel Etkileşimler

Jean-Léon Gérôme: Değişim Çağında Kültürel Etkileşimler

Jean-Léon Gérôme, 19. yüzyıl ikinci yarısının en tanınmış sanatçıları arasında yer alır. Akademik resmin en ateşli savunucularından olan Gérôme, İzlenimcilik gibi modern akımlara karşı kişisel bir savaş yürütmüştür. Yaşamının son dönemlerinde, karşı çıktığı akımların yükselişiyle eski popülerliğini kaybetmeye başlasa da 20. yüzyılda da pek çok başka akademik ressam gibi unutulup gitmemiştir. 

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.

Bir Sanatçının Başarısı

Bir Sanatçının Başarısı

19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyoruz. Sergi, öncelikli olarak 19. yüzyıl resmine damgasını vurmuş bir sanatçı olan ve çoğunlukla deniz ve kentin iç içe geçtiği İstanbul’u ve Venedik’i konu alan resimleriyle bilinen Ziem’i, tüm yönleriyle tanıtmayı amaçlıyor. Blogumuz üzerinden de sanatçıyı ve sergideki eserleri incelemeye devam ediyoruz. 

OSZAR »