Isabelle Huppert / SıraDişi

15 - 31 Mart 2013

“Hep yanlış anlaşıldığımı düşünürüm, ama zaten istediğim de bu.” Isabelle Huppert

Pera Film ve Fransız Kültür Merkezi Dünya Kadınlar Günü’nü Mart ayı boyunca, Isabelle Huppert’le, onun olağanüstü işlerine saygı niteliği taşıyan bir programla kutluyor. Fransız sinemasının önemini yitirmeyen ve saygın oyuncusu Isabelle Huppert masumdan, şehvetliye, şehvetliden komiğe birbirinden farklı karakterleri ustaca canlandırması ile tanınıyor. Kırılgan, şaşkın, masumdan düzenbaza, kararlı şuh kadın rolleriyle de ün kazanmış, oyunculuğu hem büyüleyici hem de son derece inandırıcı. Seyirci çoğu zaman elinde olmadan olayların içine çekilir ve tuhaf bir empati ile sanatçıya bağlanır. Isabelle Huppert: SıraDişi için seçilen filmler sanatçının göz alıcı kariyerine derin bir bakış sunuyor. Huppert 16 Mart 1953’te doğdu. 1971’den beri doksanın üzerinde film ve televizyon prodüksiyonunda rol aldı. Cannes Film Festivali’ne 14 film ile katıldı, 1978’de Violette Noziere, 2001’de ise Piyano Öğretmeni ile iki kez En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı. En İyi Kadın Oyuncu César ödülü için en fazla aday gösterilen oyuncu (13 kez), 1996’da bu ödülü Seremoni filmi ile aldı. Venedik Film Festivali’nde en iyi kadın oyunculara verilen Volpi Kupası’nı iki defa alan iki kadından da biridir – ilk defa 1988’de Bir Kadın Meselesi filmindeki rolü ile, ikinci kez ise 1995’te Seremoni ile almıştı. Her iki filmin yönetmeni de Claude Chabrol’dür.. Bunlardan başka, Gabrielle’deki rolü ile 2005 yılında Özel Aslan ödülünü de aldı. Avrupa Film Ödüllerinde iki defa En İyi Kadın Oyuncu seçildi: 2001’de Piyano Öğretmeni’nde Erika Kohut rolü, 2002’de ise (François Ozon’un yönettiği) 8 Kadın’da bütün rol arkadaşları ile birlikte. Usta oyuncu Legion d’Honneur ödülüne de layık görüldü. İsviçreli yönetmen Claude Goretta’nın Dantelci Kız filminde ilk tanındığı rol ile BAFTA Gelecek Vaat Eden Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Daha önemli bir başarısı Claude Chabrol’ün yönettiği Violette Noziere filmindeydi, bu aynı zamanda onların birlikte uzun ve verimli çalışma süreçlerinin de başlangıcı idi. Yönetmenin yedi filminde rol aldığı için Huppert’e onun esin perisi gözüyle de bakılır. Jean-Luc Godard, Marco Ferreri, Werner Schroeter, Michael Haneke gibi birçok önemli yönetmenle de çalıştı.

İşbirliğiyle
marienne logo

Kaçan Kurtulur – Hayat

Kaçan Kurtulur – Hayat

Sil Baştan

Sil Baştan

Seremoni

Seremoni

Isabelle Huppert:<br/>Yaşam Boyu Oynamak

Isabelle Huppert:
Yaşam Boyu Oynamak

Loulou

Loulou

Bir Kadın Meselesi

Bir Kadın Meselesi

Beyaz İnsan

Beyaz İnsan

Isabelle Huppert / SıraDişi

Fransız sinemasının önemini yitirmeyen ve saygın oyuncusu Isabelle Huppert masumdan, şehvetliye, şehvetliden komiğe birbirinden farklı karakterleri ustaca canlandırması ile tanınıyor. Isabelle Huppert: SıraDişi için seçilen filmler sanatçının göz alıcı kariyerine derin bir bakış sunuyor.

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Çiftdüşün Çiftgörü sergimiz George Orwell’ın 1984 romanında kullandığı “Çiftdüşün” kavramına bir göndermeyle isim buldu ve aralarında Tracey Emin, Marcel Dzama, Anselm Kiefer, Bruce Nauman, Raymond Pettibon ve Thomas Ruff gibi isimlerin yanı sıra Türk sanatçıların da yer aldığı seçki, çoğulcu düşünmenin izini sanat eserleri üzerinden sürdü.

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Polen, Fotosentez & Rock’n Roll <br> Murat Başekim

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Polen, Fotosentez & Rock’n Roll
Murat Başekim

Loş gecede çağırıyor. Beni. Beni istiyor. İşitiyorum fısıltısını. Parfümünü.Tatlı tükürüğünü. Siluet sallanıyor. Çağırıyor. Ona gitmeliyim.O kadar uzakta değil. İşitiyorum. Aşk bu. Eminim.

 

Akışkan Kimlikler  Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Akışkan Kimlikler Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.

OSZAR »