Sanat, Teknoloji, Toplum
Ars Electronica

7 - 19 Aralık 2018

Uluslararası dijital sanatlar ve medya kültür platformu Ars Electronica, her yıl düzenlediği festival ve Prix Ars Siber Sanatlar Yarışması’yla dünyanın dört bir yanından binlerce başvuruyu değelendiriyor. Pera Film, geçtiğimiz yıl festival süresince gösterilen filmlerden bir seçkiyi izleyiciye sunuyor. 7 – 19 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen programda, filmler Anlatı, Geç Saatler ve Genleşmiş ve Deneysel başlıkları altında gösteriliyor.

Ars Electronica Animasyon Festivali, Avusturya’nın Linz şehrinde yer alan ve dijital sanatlar alanında öncü oluşumlardan biri olan Ars Electronica Center’ın temel etkinliklerinden biri. Görsel dil ve anlatım biçimi açısından çeşitlilik üzerine güçlü bir vurgu yapan programda, 2017 Eylül ayında Ars Electronica Animasyon Festivali’nde gösterime giren filmler yer alıyor ve sanatçıların dijital anlatım araçlarının ve animasyonun ne kadar hızlı geliştiğine ve gündelik yaşamımızı ne kadar güçlü etkilediğine dair tanıklıkları sunuluyor.

Bu program kapsamındaki gösterimler ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

logo
iş birliğiyle

7 Aralık

19.00 Anlatı

8 Aralık

13.30 Geç Saatler

9 Aralık

13.30 Genleşmiş ve Deneysel

15 Aralık

13.30 Anlatı

16 Aralık

13.30 Geç Saatler

19 Aralık

19.00 Genleşmiş ve Deneysel

Anlatı

Anlatı

Geç Saatler

Geç Saatler

Genleşmiş ve Deneysel

Genleşmiş ve Deneysel

Sanat, Teknoloji, Toplum
Ars Electronica

Geçtiğimiz yıl Ars Electronica'nın festivali süresince gösterilen filmlerden bir seçkiyi izleyiciye sunuyoruz.

Gerçekler Acıtır!   Küratör Anlatıyor: Günümüz İmgeleri

Gerçekler Acıtır! Küratör Anlatıyor: Günümüz İmgeleri

Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi öğrencilerinin eserlerinin önemli bir bölümü sosyo-politik, ekonomik ve kültürel çağdaş gerçeklerin çoğunlukla acı verici yönleriyle uğraşıyor, bu konuda bir farkındalık yaratıyor, bize sesleniyor, bizi uyarıyor, tartışma yaratıp bize yeni yorumlar sunuyor.

Biçimsel Arayışlar

Biçimsel Arayışlar

Anadolu’nun halk sanatlarından yansıyan görsel birikime yönelik yoğun ilgisiyle tanıdığımız Eyüboğlu’nun bu erken dönem nü’lerinde görülen renkli dekoratif unsurlar, ünlü Fransız ressam Henri Matisse’e duyduğu ilgiyle de beslenen bir Batı-Doğu sentezi arayışını hissettirir.

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

 Dünya çapında yankı bulan film üzerine Andrey Tarkovski, Parajanov’u “bir dahi” olarak nitelendirirken Michelangelo Antonioni ise “çarpıcı, mükemmel bir güzellik” olarak tanımladığı filme ilişkin, “Bana kalırsa Parajanov, dünyanın en iyi yönetmenlerinden biri” değerlendirmesinde bulundu. Filmin müziklerini besteleyen ve bu vesileyle yeni, müzikal bir dil icat eden Ermeni besteci Tigran Mansurian ise, Sayat-Nova’yı “evrensel bir öneme sahip, olağanüstü bir olay” olarak tanımladı.

OSZAR »