Sınırların Ötesi: Ronit Elkabetz

7 - 28 Kasım 2018

Pera Film, toplumun sınırlarına karşı özgürlüğü için mücadele eden çarpıcı kadın karakterleri canlandırmış Ronit Elkabetz'e saygı duruşu niteliğinde bir seçki sunuyor. Sınırların Ötesi, Elkabetz’in aile, gelenekler, evlilik ve devletin kurumsal dayatmaları karşısında özgürlükleri için mücadele eden ve bu nedenle toplumda sıradışı kabul edilen kadınlarla ilgili olarak yarattığı bir dizi unutulmaz karakter sayesinde, hem İsrail hem de Avrupa sinemasında bir dönüşüme imza attığı çalışmalarını izleyiciyle buluşturuyor.

Sınırların Ötesi programı, Elkabetz’in kimi zaman oyuncu kimi zaman da yönetmen olarak yer aldığı, kariyerinde büyük bir öneme sahip dokuz filme yer veriyor. İsrail’de yaşayan Fas topluluğunun renkli ve tutku dolu kültürünü betimleyen Ak Büyü, aile ve evlilik kavramlarını genç bir adamın yaşadıkları üzerinden trajikomik bir anlatıyla gösteren Geç Evlilik, hayatı üzerindeki tüm kontrolünü yitirmiş Ruthie'yle, ona başka bir iş bulmaya çalışan kızının hikayesini anlatan Or (Hazinem), geleneksel aile yapısının gereklilikleriyle hem eşi hem de kardeşleri tarafından sürekli karşı karşıya getirilen Viviane’in yaşadıklarını gözler önüne seren Eş Edinmek, bir konser için İsrail’e giden Mısırlı bir polis bandosunun ülkeye varır varmaz yaşamaya başladığı talihsizliklerle dolu trajikomik öyküsüyle Bandonun Ziyareti, bir yas sonrası bir araya gelen kalabalık bir ailenin yaşadıkları anlaşmazlıklarla yüzleşme hallerini aktaran Yedi Gün, genç bir kadının yaşadığı gizli aşkın açığa çıkmasıyla yaşadıklarını mercek altına alan Yafa, henüz 13 yaşında olmasına rağmen karmaşalarla dolu bir hayatı olan Yoni'nin abisi Tomer'in eve dönüşüyle yaşadıklarına odaklanan Tufan ve son olarak, dokunaklı bir dramla acı bir komedi arasında etkileyici geçişler yapan, tamamıyla mahkeme salonunda çekilerek boşanmak isteyen bir kadının beş yılını çarpıcı bir şekilde görselleştiren Viviane Amsalem’in Boşanma Davası filmi de programda yer alıyor.

Ronit Elkabetz, Fas’tan İsrail’e göç etmiş bir ailenin en büyük kızı olarak 1964 yılında Be’er Sheva’da doğdu. Yetenekli bir sinema, sahne ve televizyon oyuncusu olan Elkabetz aynı zamanda ödül kazanmış bir senaryo yazarı ve yönetmendir. Elkabetz, erkek kardeşi Shlomi Elkabetz ile birlikte, 2004-2014 yılları arasında çığır açıcı ve ödüllü film üçlemesini (Eş Edinmek, Yedi Gün ve Viviane Amsalem’in Boşanma Davası) kaleme aldı ve Viviane Amsalem karakterini canlandırdı. Elkabetz, 1989 ile 2016 yılları arasında 27 film, 3 televizyon filmi ve 4 dizide yer aldı. Film alanındaki çalışmalarıyla düzinelerce ödül alan Elkabetz, üç kez En İyi Kadın Oyuncu dalında Ophir Ödülüne (İsrail Oscarları) layık görüldü. Kendisine New York, Paris ve Tel Aviv’de yaşam boyu başarı ödülleri verildi. Elkabetz, 2016 yılında kansere karşı verdiği mücadele sonucu hayatını kaybetti.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

7 Kasım

19.00 Bandonun Ziyareti

9 Kasım

19.00 Geç Evlilik

21.00 Eş Edinmek

10 Kasım

15.00 Or (Hazinem)

17.00 Yafa

11 Kasım

15.00 7 Gün

17.00 Viviane Amsalem’in Boşanma Davası

14 Kasım

19.00 Ak Büyü

16 Kasım

19.00 Tufan

21.00 Or (Hazinem)

18 Kasım

15.00 Geç Evlilik

17.00 Bandonun Ziyareti

21 Kasım

19.00 Tufan

23 Kasım

20.00 Ak Büyü

24 Kasım

14.00 Eş Edinmek

16.00 7 Gün

18.00 Viviane Amsalem’in Boşanma Davası

28 Kasım

19.00 Yafa

Ak Büyü

Ak Büyü

Geç Evlilik

Geç Evlilik

Or (Hazinem)

Or (Hazinem)

Eş Edinmek

Eş Edinmek

Bandonun Ziyareti

Bandonun Ziyareti

7 Gün

7 Gün

Yafa

Yafa

Tufan

Tufan

Viviane Amsalem’in Boşanma Davası

Viviane Amsalem’in Boşanma Davası

Sınırların Ötesi: Ronit Elkabetz

Toplumun sınırlarına karşı özgürlüğü için mücadele eden çarpıcı kadın karakterleri canlandırmış Ronit Elkabetz'e saygı duruşu niteliğinde bir seçki sunuyoruz.

Yönetmen Shlomi Elkabetz ile Söyleşi

Yönetmen Shlomi Elkabetz ile Söyleşi

Pera Film, toplumun sınırlarına karşı özgürlüğü için mücadele eden çarpıcı kadın karakterleri canlandırmış Ronit Elkabetz'e saygı duruşu niteliğinde bir seçki sunuyor. 

Mangala Oyunu

Mangala Oyunu

Doğu’ya özgü giysileri içindeki bu üç figür, egzotik bir manzara önünde nargile içip mangala oynarken görülüyor. 1739 tarihli kraliyet koleksiyonları envanterleri, bu grubun üyelerini sarayın haremağası Matthias ve iki odalık olarak tanımlıyor.

Geleceği Hatırlamak

Geleceği Hatırlamak

Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor. 

Doğu’ya Yolculuk

Doğu’ya Yolculuk

10 Kasım 2016 – 29 Ocak 2017 tarihleri arasında 19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyoruz.

OSZAR »