Pera’dan Ötesine: Yetişkinler için Atölyeler

7 - 30 Haziran 2024

Pera Müzesi Öğrenme Programları, 7 – 30 Haziran tarihleri arasında Ters Yüz PƎRⱯ sergisine yönelik “Pera’dan Ötesine: Yetişkinler için Atölyeler” isimli programla, 18 yaş ve üzerindeki herkesin katılabileceği eğlenceli ve ilham dolu sergi turları ve atölyeler düzenliyor.

Ters Yüz PƎRⱯ sergisinin şehir ve mimari tasarım elemanları ile kurumların kentsel çevreleriyle ilişkilerini irdeleyen yapısı, disiplinlerarası atölyelere ilham oluyor. Alanında uzman sanatçı ve eğitmenlerin yürüttüğü yetişkin atölyeleri kent belleği, mimari, tasarım gibi konulara odaklanırken; diyaloglara ve karşılaşmalara alan açan, bireysel-kolektif geçişler içeren, araştırma ve gözlemi dahil eden ve sürece dayalı bir yapı üzerinde kuruluyor.

Biletler www.biletix.com sitesi üzerinden temin edilebilir.
PERAkart AİLE’lilere özel %50 indirim uygulanmaktadır.

7 Haziran

19.00 Kentten Kesitler: Hareketli Heykel

9 Haziran

14.30 Cyanotype Baskı

21 Haziran

19.00 Yaratıcı Dekolaj: Renk Paletleriyle Yeni Sanatsal İfadeler

28 Haziran

19.00 Beyoğlu Hafıza Haritası

30 Haziran

14.30 İstanbulca İzler: Çok Boyutlu Müdahale

Kentten Kesitler: Hareketli Heykel

Kentten Kesitler: Hareketli Heykel

Cyanotype Baskı

Cyanotype Baskı

Yaratıcı Dekolaj: Renk Paletleriyle Yeni Sanatsal İfadeler

Yaratıcı Dekolaj: Renk Paletleriyle Yeni Sanatsal İfadeler

Beyoğlu Hafıza Haritası

Beyoğlu Hafıza Haritası

İstanbulca İzler: Çok Boyutlu Müdahale

İstanbulca İzler: Çok Boyutlu Müdahale

İlişkili Sergiler

Ters Yüz PƎRⱯ

Pera Müzesi, Bauhaus Üniversitesi Weimar'dan Prof. Mona Mahall ve Yelta Köm yürütücülüğündeki "Temsil Pratikleri ve Politikaları" bölümü ve Bremen Sanat Üniversitesi’nden Prof. Aslı Serbest yürütücülüğündeki "Geçici Mekânlar” bölümü iş birliğiyle Ters Yüz PƎR sergisini gerçekleştiriyor. Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu'ndaki iki resimden yola çıkan sergi, küresel kapitalist ilişkileri ve yerelleşmiş kültürel pratikleri araştırıyor. Ayrıca, mimarinin, kurumların kentsel çevreleriyle ilişkilerinde hem kurucu hem de açığa çıkarıcı bir rol oynayarak bu kurumların belirli bir yer ve zamanda nasıl aracılık ettiğini ve işlediğini inceliyor.

Ters Yüz PƎRⱯ

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Çiftdüşün Çiftgörü sergimiz George Orwell’ın 1984 romanında kullandığı “Çiftdüşün” kavramına bir göndermeyle isim buldu ve aralarında Tracey Emin, Marcel Dzama, Anselm Kiefer, Bruce Nauman, Raymond Pettibon ve Thomas Ruff gibi isimlerin yanı sıra Türk sanatçıların da yer aldığı seçki, çoğulcu düşünmenin izini sanat eserleri üzerinden sürdü.

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer <br> Galip Dursun

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer
Galip Dursun

Biraz önce, yolcu salonunda vapurun hareketini beklerken aklıma bir oyun geldi. Küçükken evde, buradan epey uzakta ve geçmişte kalmış ülkemde oynadığımız, nasıl oynadığımızı bile hatırlayamadığım bir oyun. Vapura binmek için bekleyen kalabalığın arasında kendimi olduğumdan bin kat daha yalnız hissettiren cinsten. 

Formları Şekillendirmek Göçebe Gövde / Biçimlenen İdeolojiler

Formları Şekillendirmek Göçebe Gövde / Biçimlenen İdeolojiler

Formları Şekillendirmek yoğun ve belirgin bir biçimde forma odaklanan; ayrıca ideoloji ve göçebelik gibi kavramları imleyen, bunu gerçekleştirirken yerleşik formları çözümleyerek farklı ve yeni bağlamlar yaratan yapıtları bir araya getiriyor.

OSZAR »