Çöl ve Deniz Arasında

Ürdün Güzel Sanatlar Galerisi’nden Bir Seçki

25 Ocak - 21 Nisan 2013

Ürdün Ulusal Güzel Sanatlar Galerisi iş birliğiyle gerçekleşen ve Akdeniz kıyısındaki Arap ülkelerinden sanatçıların modern ve çağdaş yapıtlarını buluşturan Çöl ve Deniz Arasında, Ürdün Güzel Sanatlar Galerisi’nden Bir Seçki sergisi Pera Müzesi’ne konuk oldu.

Cezayir, Mısır, Ürdün, Libya, Lübnan, Fas, Filistin, Suriye ve Tunuslu sanatçılardan derlenen eserler, sanatçıların şimdiyle geçmiş ve sanatsal yaratıcılıkla gerçek dünya arasında geliştirdikleri sorgulamalarını yansıttı. Sergide farklı kuşakların tarzları ve Arap çağdaş sanatındaki eğilimler, resim, çizim, gravür, seramik, heykel ve yerleştirme gibi çeşitli alanlarda ifade buluyordu.

1980 yılında Amman’da kurulan, modern ve çağdaş Arap sanatına odaklanan Ürdün Ulusal Güzel Sanatlar Galerisi, Orta Doğu’nun en önemli koleksiyonlarından birine sahip. Galerinin koleksiyonunda bugün, İslam ve Arap ülkelerinin yanı sıra aralarında Asya, Afrika, Avrupa, Amerika ve Okyanusya’dan sanatçıların işlerinin de yer aldığı 3000’in üzerinde eser bulunuyor.

Sanatçılar: Shafic Abboud, Yousef Abdelke, Nawal Abdullah, Farghali Abdel Hafiz, Sabhan Adam, Inji Aflatoun, Rafik Al-Kamel, Mustafa Ali, Rajwa Ali, Hachimi Azza, Baya, Farid Belkahia, Omar Bilbeisi, Kamal Boulata, Chaouki Choukini, Saliba Douaihy, Muhanna Durra, Ali Omar Ermes, Aicha Filali, Abdelaziz Gorgi, Paul Guiragossian, Mahmoud Hammad, Adam Henein, Ali Jabri, Khalid Khreis, Rachid Koraichi, Hussein Madi, Suleiman Mansour, Fateh Moudarres, Hamed Nada, Ahmad Nawar, Nazih Oweis, Nizar Sabour, Ahmed Sabri, Ismail Shammout, Laila Shawa, Nabil Shehadeh, Awad Shimi, Gouider Triki, Wijdan, Omar Youssufi, Elias Zayat, Fahrelnissa Zeid, Hazem Zu’bi

sergi salonu boya sponsoru

Çöl ve Deniz Arasında

Çöl ve Deniz Arasında

Ürdün Ulusal Güzel Sanatlar Galerisi iş birliğiyle gerçekleşen ve Akdeniz kıyısındaki Arap ülkelerinden sanatçıların modern ve çağdaş yapıtlarını buluşturan Çöl ve Deniz Arasında, Ürdün Güzel...

Video

Binbir Gece Masalları / Arap Sineması'na Bir Yolculuk

Ünlü Mısırlı yönetmen Yusuf Şahin’e bir saygı duruşu niteliğinde de olan programının merkezinde, yönetmenin en önemli ve ezber bozan çalışması, İskenderiye Üçlemesi yer alıyor. Binbir Gece Masalları programı, Arap Sineması’na çarpıcı, gizemli ve eşsiz bir yolculuk vadediyor.

Kopyalıyorum Öyleyse Varım

Kopyalıyorum Öyleyse Varım

Yeni toplumsal ve ekonomik sistemler için alternatif modeller öneren SUPERFLEX’in işleri, enerji sistemleri, içecekler, heykeller, kopyalar, hipnoz seansları, altyapılar, resimler, fidanlıklar, sözleşmeler ya da tasarlanmış kamusal alanlar olarak karşınıza çıkabilir.

Kendine Ait Bir Saha

Kendine Ait Bir Saha

Pera Film Altın Madalya: Sporda Kadın programı kapsamında 5Harfliler ile bir yazı dizisi sunuyor. Kendilerini; “kadın gündeminin peşinde, bağımsız bir internet sitesi” diye tanımlayan 5Harfliler bizim için hazırladıkları ilk yazılarında Yeni Nesil Kraliçeler: Bir Zanzibar Futbol Öyküsü belgeselini ele alıyor. Serinin bu ilk yazısı Denzi Deng’in kaleminden!

Ve işte… Türk kahvesi!

Ve işte… Türk kahvesi!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.

OSZAR »