Yaz Yaz Yaz '17

Pera Öğrenme Atölye Sergisi

1 Ağustos - 17 Eylül 2017

Pera Müzesi, Çiftdüşün: Çiftgörü ve José Sancho sergilerinden ilhamla hazırlanan yaz atölyelerine katılan çocuk ve gençlerin yaratıcı dünyasını “Yaz Yaz Yaz” adlı sergiyle bir araya getirdi. 4-17 yaş arasındaki atölye katılımcılarının üretimlerini içeren sergi Pera Öğrenme Atölyesi’ni renklendirdi!

Pera Öğrenme’nin Yaz Yaz Yaz '17 adlı sergisi, 4-6 yaş grubuna yönelik hazırlanan atölyelerde üretilen, “sihirli plastik” ve kâğıt tabaklarla gerçekleştirilen üç boyutlu hayvan ve akvaryum tasarımlarını, pastel boya, mürekkep ve parmak boya kullanarak renklendirilen desen çalışmalarını içeriyordu. 7-12 yaş grubuna özel düzenlenen atölyelerin üretimleri ise, tele şekil verilerek oluşturulan balık formlarından, gazoz kapaklarıyla tasarlanan rüzgar çanlarından, farklı malzemelerden oluşturulan saat, kartvizit, çizgi roman ve kitap kapağı tasarımlarından oluşuyordu. Yaz atölyeleri kapsamında sanatçı Hera Büyüktaşçıyan’ın 13-17 yaş grubuna özel gerçekleştirdiği atölyelerde hazırlanan, harflerin kağıtlara basılması ile oluşturulan büyük metin de serginin öne çıkan işleri arasında yer alıyordu.

Katılımcılar: Ada İçli, Ada Kuyucu, Ada Turan, Ali Asaf Aydın, Ali Ege Evren, Alis Dilmen, Baki Mir Aşil Kaplan, Bakihan Ordu, Berfin Kaya, Beril Abamar, Bora Erdem, Can Karasaç, Cemre Canbolat, Çınar Topçubaşı, Defne Hoşbaş, Defne İnce, Defne Topuz, Defne Vezir, Deniz Çobanoğlu, Deniz Demir, Deniz Topal, Derin Tahtalıoğlu, Derin Varol, Duru Fidanboy, Ebrar Özdemir, Eda Burma, Efe Canbolat, Ela Çelik, Ela Naz Demirkıran, Elif Erva Tuncel, Elif Naz Aybar, Ferhan Özaydın, Firdevs Beyza Teymur, Harun Özdemir, İdil Tüysüzyan, İsmail Efe Armağan, Kerem Sezgin, Lina Çakmak, Mert Ali Çelik, Mia Ergut, Mira Sahara Oğuz, Muhammet Aydın, Mustafa Salih Aydın, Narin Kaya, Neva Su Şani, Nil Çekirdekçi, Nil Gültekin, Nilsu Tosun, Osman Afif Aydın, Ömer Sinan Dew, Pelin Erkman, Ronya Toprak, Sabina Ela Demir, Selin Türkaslan, Serra Pempe, Shiva Nil Oğuz, Tan Çankaya, Tusem Aydar, Uğur Can Demirkıran, Umut Burma, Umut Öğünç, Yasemin Tiryakioğlu, Zeynep Şahin, Zeynep Ulusoy

Video

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.

Mangala Oyunu

Mangala Oyunu

Doğu’ya özgü giysileri içindeki bu üç figür, egzotik bir manzara önünde nargile içip mangala oynarken görülüyor. 1739 tarihli kraliyet koleksiyonları envanterleri, bu grubun üyelerini sarayın haremağası Matthias ve iki odalık olarak tanımlıyor.

Geleceği Hatırlamak

Geleceği Hatırlamak

Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor. 

OSZAR »