Popo Fan Filmleri Seçkisi

  • 14 Ekim 2022 / 15.00

KuirFest ailesinin yakından tanıdığı ve daha önce pek çok işbirliğinde bulunduğu Çinli sanatçı, küratör ve yazar Popo Fan’in 11. Pembe Hayat KuirFest seçkisindeki belgesellerden Yeni Pekin, Yeni Düğün (2009) ve VaÇina Muhabbetleri (2013) Çin’de performans-odaklı aktivizme odaklanıyor. 10 yıldan fazladır Pekin Kuir Film Festivali’ni düzenleyen ve Çin’de Kuir Üniversite Video Eğitim Kampı’nı kuran Fan’ın belgeselleri Çin’deki LGBTİ+ hareketini kayda alıyor. Fan’ın kurgu filmleri Davul Kulesi (2018) ve Bira! Bira! (2019) ise Fan’ın uzun süre yaşadığı Pekin ve Berlin’de gerçekleşen iki farklı tesadüfi karşılaşma hikayesini bu iki şehrin politik ve sosyal dinamikleri içerisinde işliyor. 

Yeni Pekin, Yeni Düğün
Yönetmenler: Popo Fan, David Zheng
Çin, 2009, HD, renkli, 18’

Yönetmen Popo Fan'ın ilk çalışması, 2019'daki Sevgililer Günü'nde, gey ve lezbiyen iki çiftin düğün fotoğraflarını Pekin'deki Qianmen Caddesi'nde çekmeyi seçtiği bir kampanyayı kaydediyor. Pekin'deki bu güzel bahar gününde pek çok ilginç sohbet gerçekleşti. 

VaÇina Muhabbetleri

Yönetmen: Popo Fan
Çin, 2013, HD, renkli, 28’

Sun Yat-sen Üniversitesi'nin (Guangzhou) Çince Bölümü, Aralık 2003'te VaÇina Muhabbetleri’ni Çin'de ilk defa sahneledi. O zamandan beri, ABD'den gelen ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddetin ortadan kaldırılmasına kendini adamış bu feminist oyun, Çin anakarasının her yerinde patlayan bir vajina kasırgasını kışkırtmıştı. Fudan Üniversitesi'nden Zhihe Topluluğu, Şanghay Kunduz Kulübü, Pekin Bcome Grubu, tüm bu farklı ekipler oyunu çeşitli şekillerde gerçekleştirdiler. Kampüslerde oynadılar, tiyatrolarda oynadılar, kafelerde oynadılar, sokaklarda oynadılar, toplu taşıma araçlarında oynadılar. VaÇina Muhabbetleri birçok Çince isim aldı: Bulutlu Vajina, Vajinalarımız, Kendimiz ve Vajina Aşkına. Bütün bu isimler aynı sözde "kulak delici" anahtar kelimeye sahip: VAJİNA. 

Davul Kulesi 

Yönetmen:Popo Fan
Oyuncular: Chao Xiaomi, Kacchan
Çin, 2018, HD, renkli, 18’

Kacchan, her gün Pekinlilerin “hutong” dedikleri dar sokaklarda dolaşan, derslerden kaçan bir son sınıf öğrencisidir. Bir keresinde tesadüfen bir umumi tuvalette bir vintage dükkân sahibiyle tanışır ve ona, Bayan Mi'ye hayran kalır. Trans kimliği, Bayan Mi'nin hayatına bazı güçlükler getirirken, aynı zamanda vintage dükkânı yıkılma tehdidiyle karşı karşıyadır. Kacchan kendi gözlerinde onun hayatını görür ama yardım etmek için hiçbir şey yapamaz - ta ki o gün gelene kadar...

Bira! Bira!

Yönetmen: Popo Fan
Oyuncular: Marc Philipps, Popo Fan
Almanya, 2019, HD, siyah-beyaz, 17’

Bira! Bira!, Berlin'de çılgın bir partinin ardından sabahın erken saatlerinde geçen bir anti-romantik komedi. Çinli Tao, Alman yerlisi Sebastian ile tanışır. Birbirleriyle gitgide daha da yakınlaşır gibi görünürken, bir şilte birdenbire her şeyi değiştirir...

11. Pembe Hayat KuirFest

Hayat Gösterisi

11. Pembe Hayat KuirFest

Popo Fan Filmleri Seçkisi

11. Pembe Hayat KuirFest

Çok Yakın Arkadaş

11. Pembe Hayat KuirFest

Aşk, Mark ve Ölüm

11. Pembe Hayat KuirFest

Asfalt Çiçeği

11. Pembe Hayat KuirFest

Patates’in Amerikan Rüyası

11. Pembe Hayat KuirFest

Madi Lubunyalar

11. Pembe Hayat KuirFest

Düş Gezginleri

11. Pembe Hayat KuirFest

Odanın Hisleri

11. Pembe Hayat KuirFest

Bizim Hikayemiz

11. Pembe Hayat KuirFest

Türkiye'den Kuir Kısalar

Bergman’da Yüzler/ Aynalar/ İllüzyonlar

Bergman’da Yüzler/ Aynalar/ İllüzyonlar

Şöyle bir proje hayal edin: Birisi çıkıp, Bergman filmlerinde, perdede yüzlere yakın plan yapılan dakikaları saysın, sonra da bu sayıyı onun tüm filmlerinin süresine oranlasın. Benim hissim o ki, ortaya hiç de azımsanamayacak büyüklükte bir oran çıkacaktır. 

Giorgio de Chirico

Giorgio de Chirico

De Chirico, Mart 1910’da, annesi ve erkek kardeşiyle birlikte Floransa’ya taşındı. De Chirico, ilk metafizik resmini yaptı: Santa Croce Meydanı’ndan esinlediği Bir Güz Öğleden Sonrasının Muamması’nı. 

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.

OSZAR »