Tasarım Atölyesi: Zamanını Arayan Sandalye

Pera Yetişkin

  • 2 Ağustos 2024 / 19.00

Gündelik kullanım nesnelerinden olan mobilyalar yaşamımızı ve duygularımızı nasıl etkiliyor? Farklı tasarım disiplinlerinde olduğu gibi mobilya tasarımında da etkilerini sürdüren Bauhaus fikirlerinin gündelik yaşantımızdaki etki alanının farkında mıyız? Atölye, katılımcıları farklı dönemlerde Bauhaus’ta tasarlanmış ikonik sandalyelere ve tasarım ilkelerine dair bilgi edindikten sonra işlev/biçim ilişkisini sorgulayan bir bakış açısıyla sandalyeler üzerine yeniden düşünmeye davet ediyor. Katılımcılar sandalyelere dair deneyimlerinden yola çıkarak, yapay zekanın da yardımıyla geleneksel formlar ile oynuyor ve bugüne ait birer sandalye tasarlıyor.

Not: Atölye için herhangi bir program bilgisine ve araca ihtiyaç bulunmamaktadır. 

Atölye Yürütücüsü: İpek Kay
Kontenjan: 12 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 300 TL  

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: [email protected]

İpek Kay Hakkında
İç mimar, tasarımcı ve illüstratör İpek Kay, 2021’de İTÜ Mimari Tasarımda Bilişim Programı’nda çocukların mekânsal deneyimlerini destekleyecek yönde sayısal araçların kullanımına yönelik kuramsal ve uygulanabilir bir çerçeve geliştirdiği doktora tezini tamamladı. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde ve MEF Üniversitesi’nde iç mimarlık bölümlerinde stüdyo, iç mekân yüzeyleri, mobilya tasarımı derslerinde yürütücülük yaptı. Kurucularından olduğu MonnoM’da çocukların duyusal deneyimlerini destekleyen dijital araçlarla destekli ortamlar tasarlıyor, atölyeler düzenliyor. Çocukların mekânsal haklarına odaklanan inisiyatiflerle oyun alanı tasarım çalışmalarına devam ediyor, çocuk kitapları resimliyor. CultureCIVIC Sanatsal Üretim Fonu kapsamında desteklenen, Hatiye Garip ile birlikte geliştirdikleri Az Şifalı Bitkiler projesini yürütüyor.

 

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Niko Pirosmani

Niko Pirosmani

“İsimsiz bir Mısır freski, bir Afrika putu ya da bir Girit vazosu: Pirosmani’nin işleri bunların arasında sayılmalı. Onu gerçekten algılayabilmenin tek yolu bu… Bir Pirosmani görünce, insan Gürcistan’a inanç duymaya başlar.”

Sergey Parajanov Anlatıyor

Sergey Parajanov Anlatıyor

“Olabilecek en kötü hapishane koşullarıyla karşılaştığımda, bir seçim yapmak zorunda olduğumu anladım: ya dibe vuracaktım ya da bir sanatçı olacaktım.”

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

 Dünya çapında yankı bulan film üzerine Andrey Tarkovski, Parajanov’u “bir dahi” olarak nitelendirirken Michelangelo Antonioni ise “çarpıcı, mükemmel bir güzellik” olarak tanımladığı filme ilişkin, “Bana kalırsa Parajanov, dünyanın en iyi yönetmenlerinden biri” değerlendirmesinde bulundu. Filmin müziklerini besteleyen ve bu vesileyle yeni, müzikal bir dil icat eden Ermeni besteci Tigran Mansurian ise, Sayat-Nova’yı “evrensel bir öneme sahip, olağanüstü bir olay” olarak tanımladı.

OSZAR »