Paula Rego

Hikâyelerin Hikâyesi

Küratörlüğünü Alistair Hicks'in üstlendiği Hikâyelerin Hikâyesi, Paula Rego’nun farklı disiplinlerdeki çalışmalarına yoğunlaşırken, 1960'larda Portekiz'deki çalışmalarının önemini vurguluyor ve 1980'ler ve 1990'larda Londra sahnesinde önemli bir sanatçı olarak ortaya çıkışına odaklanıyor. Rego’nun 1960'lardan itibaren yaptığı işlerle, hikâyelerini ataerkinin kıskacından kurtarırken buhran, faşizm, sömürgecilik ve kürtaj karşıtı harekete karşı mücadelesini göstermeyi amaçlıyor.

Sergiye eşlik eden yayında küratör Alistair Hicks’in “Hiçbir Hikâye Tek Başına Hikâyeyi Anlatmaz” başlıklı metninin yanı sıra sanatçı Leylâ Gediz’in Rego’nun yapıtlarını kişisel bir perspektiften ele aldığı yazısı, Jan Dalley’nin Rego’nun Türk Hamamı başlıklı eserine odaklandığı metni ve Ben Eastham ile Helen Graham’ın Rego ile gerçekleştirdiği bir röportaj yer alıyor. Yayın, sergide yer alan yapıtların görselleri ile sanatçının Zuzana Flaskova'nın derlediği kapsamlı bir biyografisini de sunuyor.

Yayın yılı: 2022
Sayfa sayısı: 181
ISBN: 978-605-71205-5-7

9          Sunuş

10        Alistair Hicks
            Paula Rego: Hiçbir Hikâye Tek Başına Hikâyeyi Anlatmaz 

52        Leylâ Gediz
            Paula Rego İstanbul’da!

64        Jan Dalley
           Türk Hamamı’na Bakmak

72        Katalog

156      Ben Eastham & Helen Graham
            Paula Rego ile Söyleşi 

168      Zuzana Flaskova
            Biyografi

Paula Rego

Paula Rego, olağanüstü hayal gücüne sahip, kadınların temsil edilme biçiminde devrim yaratan ve doğrularından ödün vermeyen bir sanatçı. Hikâyelerin Hikâyesi, Rego’nun kişisel doğasını ve kök saldığı sosyo-politik bağlamı sergilemekten korkmadan; baskı, iktidar ve kurumsal şiddet ile özgün bir biçimde nasıl yüzleştiğini gösteriyor.

Paula Rego
OSZAR »